top of page
  • stapelsabine

Hoe maak je keuzes met behulp van je intuïtie? Drie oefeningen.


Studio Intuïtie heet niet voor niks Studio Intuïtie 😊. Mijn missie op deze aarde draait helemaal om intuïtie. Namelijk, zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in het intuïtief leven. Een leven vanuit een sterke verbinding met je authentieke zelf.
Dit doe ik door te werken met dromen, mindfulness en Reiki.
Om die verbinding te maken met je intuïtie is er namelijk vaak wat opruimwerk te doen. Het piekeren, het in je hoofd zijn, veroorzaakt ruis op de lijn. Ook negatieve emoties en ervaringen en belemmerende overtuigingen zitten energetisch in de weg om helder contact te maken met je intuïtie. Met Reiki en Mindfulness laat je los wat jou niet meer dient, waardoor er steeds minder in de weg zit tussen jou en jouw innerlijke kompas.
Op elk moment kan je al beginnen met oefenen met het in contact komen met je intuïtie. Zeker op momenten dat er keuzes te maken zijn. Keuzes die je vanuit verbinding met je authentieke zelf wil maken, ook wel “alligned choices”.

Naast droomanalyses zijn er ook andere manieren om in direct contact te komen met jouw intuïtie. Hieronder drie oefeningen die je kan doen om intuïtief keuzes te maken.
1. Stel een vraagt in stilte Het kalmeren van je geest om helderheid te krijgen over je keuze.
Ga zitten op een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Adem diep in door je neus en langzaam uit door je mond.
Breng je aandacht volledig naar je ademhaling en laat gedachten die opkomen gewoon voorbij drijven zonder erop in te gaan. Zodra je je ontspannen voelt, stel je jezelf de vraag over de keuze die je wil maken. Let op je lichamelijke reacties. Voel je je ontspannen of gespannen bij de gedachte aan bepaalde opties? Welke keuze geeft je een gevoel van rust en zekerheid?
Open je ogen en schrijf op wat er bij je opkwam, zonder te oordelen of te analyseren. 2.  Ga er maar even op staan.  Intuïtief doorvoelen van de verschillende opties. Pak velletjes papier en schrijf op elk velletje één keuzeoptie. Zorg dat de tekst niet doordrukt en je de tekst op de achterkant van het velletje niet kan lezen. Vervolgens leg je (blind) de velletjes papier op verschillende plekken in de kamer. Op zijn kop. Dus je weet dan niet meer welke optie op welk velletje staat. Vervolgens ga je op elk velletje met je voeten staan. En voelt welke lichaamsreacties je hebt bij elk velletje. Draai het velletje om waarbij jouw lichaam signalen geeft die van rust, blijdschap of waar je intuïtief naar toegetrokken wordt. Merk ook jouw lichaam sensaties en gevoel op bij het lezen van de keuzeoptie die op dat velletje staat. Voelt ie inderdaad kloppend?

3. Doe een visualisatie. 
Visualiseer de verschillende keuzeopties en doorvoel. · Ga zitten of liggen in een comfortabele positie en sluit je ogen. Ontspan je lichaam: Neem een paar diepe ademhalingen om te ontspannen. Visualiseer een van de opties: Stel je voor dat je voor deze optie kiest. Visualiseer de situatie zo gedetailleerd mogelijk. Hoe voel je je in deze situatie? Hoe reageren anderen? Wat zijn de gevolgen? Let op de gevoelens die naar boven komen tijdens de visualisatie. Voel je vreugde, rust, angst of twijfel? Herhaal dezelfde visualisatie voor de andere keuze(s). Vergelijk de gevoelens en indrukken die elke visualisatie oproept. Vergelijk je ervaringen: Schrijf op wat je voelde en welke optie je intuïtief het beste leek. Bij welke keuze voelde je een zacht duwtje of sprongetje in je hart?
Het ontwikkelen van je intuïtieve vermogens kan je helpen om betere beslissingen te nemen. Door deze oefeningen regelmatig te doen, leer je beter te luisteren naar je innerlijke stem en kun je met meer vertrouwen intuïtieve keuzes maken. Probeer deze methoden uit en ontdek welke voor jou het beste werkt.
Merk je dat er ruis op de lijn zit? En voel je dat je nog niet in verbinding staat met je authentieke zelf? Dan is het mogelijk tijd voor wat Reiki of jezelf te trainen in Mindfulness.
Of om je dromen eens goed in gaten te houden. Jouw onderbewuste benut dromen namelijk om jou richting te geven. Mogelijk laten jouw dromen je zien welke de beste keuze is. Vraag vandaag nog de gratis Droommeditatie aan als je wilt starten met het onthouden en interpreteren van je dromen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page